شناخت انواع فوم
حتماً برای همه شما پیشآمده است که به این فکر بیفتید داخل مبلمان و پشتیها چه نوع جنسی استفادهشده است. بسیار از ما میدانیم جنسی که داخل مبلمان و حتی تشک استفاده میشود فوم نام دارد.ولی شناخت انواع فوم و اینکه کدام نوع کیفیت بالاتری دارد و برای چه منظوری استفاده میشود کار آسانی نیست.
تشخیص اینکه در مبل یا صندلی که قرار است خریداری کنید از چه نوع فومی استفادهشده و آیا کیفیت لازم برای استفاده طولانیمدت را دارد و یا خیر، میتواند شما را در مسیر درست خرید قرار دهد.
در این مطلب سعی بر آن داریم تا تعدادی از انواع فوم و کاربرد آنها را معرفی کنیم تا در هنگام خرید مبلمان بتوانید بهترین نوع آن را بسته به نیاز خود انتخاب کنید.
فوم سرد و فوم گرم
بهطورکلی در صنعت مبلمان دو نوع فوم وجود دارد که به فوم سرد و فوم گرم تقسیمبندی میشود. تفاوت آنها همانطور که از نامشان پیداست در نحوه تولید آنهاست. به این صورت که فوم گرم در فضای گرمتر و با حرارت بیشتری تولید میشود. ولی فوم سرد با حرارت کمتری تولید میشود. اما اختلاف کیفیت آنها بسیار زیاد است بهطوریکه امروزه در اکثر تولیدات از فوم سرد استفاده میشود. در وصف برتری فوم سرد این را میتوان گفت که این فوم مقاومتر بوده و در اثر استفاده طولانیمدت تغییر شکل نمیدهد و سالیان زیادی باحالت اولیه خود باقی میماند. این نوع فوم در عین نرمی و راحتی، پسازآنکه وزن از روی آن برداشته میشود سریعاً به حالت اولیه خود برمیگردد.
تا اینجا با نوع فوم سرد و گرم آشنا شدیم و اکنون به معرفی تقسیمبندیهای دیگر فوم میپردازیم تا با موارد استفاده هرکدام به تفکیک آشنا شویم. این فومها ویژگیهای مختلفی دارند که هرکدام برای مصرف خاصی استفاده میشوند. ازجمله این ویژگیها میتوان به عایق بودن در برابر صدا و حرارت و ضربهگیر بودن اشاره کرد. حتی بعضی از فومها رطوبت را در خود نگه نمیدارند و بهطور واضحتر آب را از خود عبور میدهند و تخلیه میکنند و برخی از انواع آن مقاوم در برابر نفوذ مایعات هستند و حتی روی آب شناور میشوند.
1.پلیاستر فشرده
این الیاف درواقع فوم نیستند ولی در صنعت مبلمان بهعنوان جایگزینی برای فوم قابلاستفاده هستند که نسبت به نمونههای دیگر قیمت ارزانتری دارند. این الیاف قابل شستشو بوده و در اثر شستشو از بین نرفته و تغییر رنگ نمیدهند. این الیاف همچنین در صنعت پوشاک و صنایع دیگر قابلاستفاده است. این فومها دارای خاصیت ارتجاعی هستند و چروک نمیشوند ولی در اثر استفاده طی چند سال فشردهشده و نرمی اولیه خود را از دست میدهند. این الیاف در صورت خیس شدن بهراحتی خشک میشوند و رطوبت را در خود نگه نمیدارند، در برابر صدا و حرارت عایق هستند. در صنعت مبلمان و در بعضی از صندلیهای ارزانقیمت و یا بالشتکها از این فوم استفاده میشود.
2.فیبر پلیاستر
این نوع الیاف هم مانند پلیاستر فشرده در دسته فومها قرار نمیگیرد ولی در صنعت مبلمان کارایی زیادی دارد و در کوسن و پشتی محصولات استفاده میشود. شکل ظاهری این فوم مانند پنبه است ولی قابل شستشو بوده و نرمی خاصی دارد در نتیجه بهمرورزمان تغییر شکل نمیدهد و یا سفت نمیشود. همچنین این الیاف حساسیتزا نبوده و به همین دلیل است که گزینه مناسبی برای استفاده در صنعت مبلمان است.
3.فوم پلی یورتان ضد میکروبی
نوع دیگری از فوم است که سفتی متوسطی دارد و در محصولاتی مانند نشیمن صندلی و تشکها استفاده میشود. این نوع فوم پس از جذب رطوبت آن را دفع میکند. بنابراین استعداد میکروبی شدن و کپک زدن آن بسیار کم است و به همین منظور به این نوع فوم ، فوم ضد میکروبی نیز میگویند. به خاطر وجود این خاصیت ، از این فوم در صندلیهای باغی و صندلی قایق هم استفاده میشود.
4. فوم پلی یورتان تراکم بالا
ساختاری همانند فومی که در بالا به آن اشاره شد دارد ولی تراکم آن نسبت به نمونه فوم پلی یورتان بیشتر بوده و همچنین مانند نمونه بالا ضد میکروبی نیست. تراکم بالای این فوم آن را انعطافپذیرتر میکند بنابراین در صنعت مبلمان برای محصولاتی که استفاده بیشتری دارند مناسبتر است. گفتهشده است که این نوع فوم تا 12 سال کیفیت خود را از دست نمیدهد.
5.فوم پلی یورتان تراکم پایین
همانطور که از نامش پیداست به خاطر تراکم پایینش دارای حفرههایی بین سلولهای خود است که باعث میشود هوا و رطوبت بهراحتی در آن جریان داشته باشد. این خاصیت مانع از کپک زدن فوم شده و باعث میشود در هنگام ریختن مایعات، بهراحتی تخلیه شود و اثری از خیسی در آن باقی نماند. محصولاتی که با این فوم ساخته میشوند نرمی و انعطاف زیادی دارند. به خاطر محبوبیت زیاد این نوع فوم، نمونههای تقلبی از آن در بازار زیاد است. برای آزمایش کردن این فوم میتوان یک فنجان آب را روی آن ریخت. اگر آب بلافاصله از طرف دیگر فوم بیرون آمد، این همان فومی است که انتظارش را دارید.
6. فوم پلی اتیلن (تراکم بالا)
که سه برابر از فوم پلی یورتان مقاومتر است به خاطر تراکم بالا و بسته بودن منافذش، در برابر جذب رطوبت مقاوم است که همین امر باعث میشود تا خاصیت شناور بودن روی آب را داشته باشد. این فوم قیمت بالایی دارد و به خاطر خاصیت شناور بودنش، برای مصارفی مانند ساخت شناورها و جلیقه نجات مناسب است. در بعضی موارد از این فوم در صنعت مبلمان و برای ساخت نشیمن صندلی و مبل استفاده میشود.
برای مطالع بیشتر به وبلاگ اسایش فوم مراجعه فرمایید.
Awesome post! Keep up the great work! 🙂
سلام ممنونم از اطلاعات خوبی که در سایتتون قرار دادید. با توجه به کیفیت فوم ها کدوم برای استفاده در تشکها بهتراست و تشک های شرکت وگال از کدوم نوع استاده میکند؟
ببینید در کشور ما سازندگان مبل بطور دلبخواهی میتوانند از هر یک از فوم های بالا استفاده کنند منهی رایج ترین نوع استفاده از فوم پلی اتیلن و فوم سرد در کنار اسنفج و ابر میباشد